Home Bakst Pepperkake-kake med hvit sjokoladekrem

Pepperkake-kake med hvit sjokoladekrem

by Finessekokken

Jula nærmer seg med stormskritt og de fleste er mer hjemme og har mer tid til baking og matlaging. Da er det perfekt å lage en pepperkake-kake og ha det gøy med pyntingen! Her er det bare kreativiteten som setter en stopper! Jeg laget en akebakke med snømenn og juletrær.

Antall personer: 20

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 2 t (3t med dekor)

Total tid: 2 t (3t med dekor)

Pepperkake-kake med hvit sjokoladekrem

    Ingredienser

    Kakebunner

    • 400 g smør
    • 9 dl kefir eller kulturmelk (ikke skummet)
    • 6 egg
    • 700 g hvetemel
    • 300 g sukker
    • 300 g brunt sukker
    • 4 ts malt kanel
    • 2 ts malt ingefær
    • 2 ts malt kardemomme
    • 1 ts malt nellik
    • 1/2 ts malt pepper
    • 1 ts bakepulver
    • 2 ts natron

    Hvit sjokoladekrem

    • 400 g usaltet smør, romtemperert
    • 2 ts vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
    • 1/2 ts salt
    • 4 dl melis
    • 400 g hvit sjokolade, smeltet
    • 400 g philadelphiaost eller mascarpone, kaldt
    • 1 ts malt kanel
    • 1/2 ts malt ingefær
    • 1/4 ts malt nellik

    Fremgangsmåte

    1

    Varm ovnen til 180 grader. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

    2

    Smelt smøret i en kjele. Pisk deretter inn kefir og eggene. Det kan se ut som om blandingen er skilt, det har ingenting å si. Ha eggeblandingen i melblandingen mens kjøkkenmaskinen er i gang. Bland godt sammen og ha i to smurte kakeformer på 24 cm. Stek i 30-40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.

    3

    Miks smøret luftig og hvitt. Tilsett melis, philadelphia, smeltet, avkjølt hvit sjokolade og krydderne. Pisk godt sammen. Kjør gjerne på lav hastighet i et par minutter på slutten for å fjerne noen av luftboblene.

    4

    Sett sammen kaken med hvit sjokoladekrem mellom lagene. Ha resten av den hvite sjokoladekremen på. Nå kan du velge hvordan du ønsker å dekorere den. Jeg dekket kaken med fondant og lagde fondantfigurer til pynt.
    Tips! Bruk ståltråd og trepinner når du jobber med fondanten, så kan du få ting til å stå rett ut til siden (som f.eks. et flagrende skjerf)

    Jeg skjærte bort en del av kaken for å lage akebakken. Dette gjør du før du legger på den hvite sjokoladekremen og fondanten.

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment