Home Dessert Vannmelonsorbet

Vannmelonsorbet

by Finessekokken

Vannmelon er jo utrolig godt og leskende på varme sommerdager. Og hva er vel da bedre enn å gjøre den om til en digg sorbet? Når du i tillegg kombinerer den med lime, så blir denne garantert en vinner!

Sorbet er jo uhyre enkelt å lage. Det eneste du trenger er frisk frukt eller bær, sukkerlake og litt syre for balanse. Sleng det sammen, kjør i iskremmaskin og vipps så har du nydelig sorbet. Når det gjelder smak så får du ikke bedre sorbet enn råvarene du putter inn, så sørg for at du kjøper god, fersk frukt!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin

Arbeidstid: 10 min

Total tid: 40 min

Vannmelonsorbet

    Ingredienser

    • 3 dl vannmelonpuré
    • 100 g vann
    • 100 g sukker
    • 1 lime

    Fremgangsmåte

    1

    Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker mens du rører til sukkeret er oppløst.

    2

    Del en kvart vannmelon i biter og kjør den til puré med en stavmikser. Sil puréen med en finmasket sil.

    3

    Ha 3 dl av puréen i en bolle og tilsett sukkerlaken og saften av 1 lime.

    4

    Kjør blandingen i ismaskin eller sett den i fryseren og rør hver halvtime til sorbeten er fryst.

    TIPS      Alternativt kan du skjære vannmelonen i terninger og fryse den. Når melonen er fryst, kjører du den i foodprocessor og tilsetter sukkerlaken og limesaften gradvis.

    TIPS      Dersom du ønsker en litt mer kremete sorbet, kan du tilsette 1 blad gelatin i litt av puréen som du varmer opp.

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment