Home Dessert Rabarbra, jordbær og vanilje

Rabarbra, jordbær og vanilje

by Finessekokken

Rabarbraen er i sesong, og det er bare å nyte den mens man har mulighet! Her har jeg laget en dessert som smaksmessig vil minne om en rabarbrapai. En herlig blanding av krønsj og teksturer med delikate smaker fra rabarbra og jordbær i sesong!

Nå er det også masse spiselige blomster i sesong, så det er bare å komme seg ut å plukke! Jeg har brukt gjøksyre (blomst og blad), forglemmegei og skogfiol.

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin

Arbeidstid: 45 min

Total tid: 2 t

Rabarbra, jordbær og vanilje

    Ingredienser

    • 200 g jordbær
    • 2 rabarbra
    • 2 dl vann
    • 2 dl sukker
    • 5 nellikspiker
    • 1 stjerneanis, hel

    Kanelcrumble

    • 40 g mel
    • 25 g brunt sukker
    • 25 g smør
    • 1/4 ts kanel

    Karamellisert hvit sjokolade

    • 1 plate hvit sjokolade

    Creme diplomat

    • 2 dl vaniljekrem
    • 2 dl kremfløte

    Rabarbrasorbet

    • ca 750 g rabarbra
    • 350 g sukker
    • 350 g vann
    • 9 nellik
    • 3 gelatinplater, bløtlagt
    • 3 dl fløte

    Fremgangsmåte

    1

    Skrell rabarbraen og del i 1 cm biter. Kok opp vann, sukker, nellikspiker og stjerneanis. Ha rabarbraen i sukkerlaken og la den trekke seg mør. Ikke la den ligge for lenge, da faller den sammen.
    Del jordbær i ønskede biter.

    Kanelcrumble

    2

    Kjør alle ingrediensene i en liten foodprosessor, eller kna sammen med hendene. Stek på 200 grader i 5-10 min, til den er gyllen. Pass på så den ikke blir for godt stekt, da blir den bitter.

    Karamellisert hvit sjokolade

    3

    Bak den hvite sjokoladen på 150 grader i ca. 10 minutter til den er gyllen i fargen. Avkjøl og kjør i foodprosessor til små smuler.

    Creme diplomat

    4

    Pisk fløten til krem. Pisk vaniljekremen glatt og vend kremen inn i vaniljekremen. Ha på sprøytepose.

    Rabarbrasorbet

    5

    Skrell rabarbraen og ta vare på skrellet. Kok opp sukker og vann med rabarbraskallet og nellik. Skru av plata og la sukkerlaken stå i 15 min. Sil av og ha tilbake i kjelen. Skjær rabarbraen i 2 cm lange biter. Kok rabarbraen sakte mør i sukkerlaken. Kjør med stavmikser og press gjennom en sil. Ha i bløtlagt gelatin og rør godt. La blandingen bli lunken før du har i fløten. Kjør i ismaskin og oppbevar i fryseren.

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment