Dessert,  Tips & Triks

Med klementin kan du lage

Det bugner av klementiner i butikkene nå og stort sett blir de bare skrelt og spist. Men her har du noen forslag til hva du kan gjøre med klementinene!
Har du mange klementiner til overs er det også en fin måte og redusere matsvinnet på. Du kan eventuelt presse klementinene og fryse ned saften.

Klementincurd
0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
1.5 dl sukker
1.5 ss maisenna
2 stk egg
2 stk eggeplomme
75 g smør, kaldt, i terninger
Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en kjele. Rør godt sammen og kok opp under omrøring. Når kremen koker, lar du den koke i 1 minutt. Ta kjelen av varmen og rør inn smøret, litt av gangen. Avkjøl helt og oppbevar på sprøytepose eller tett boks.

Klementinsorbet
5 dl nypresset klementinjuice
75 g sukker
75 g glukose
Sitronsaft, smakes til
Kok opp litt av klementinjuicen med sukker og glukose og avkjøl. Bland inn resten av klementinjuicen og smak til med sitronsaft. Kjør deretter i ismaskin.

Klementin sour
4 cl whisky
2 cl klementinsaft
2 cl kryddersirup
3 cl sitronsaft
3 cl eggehvite
Lag kryddersirup ved å koke opp like deler vann og sukker og ha i kanel, stjerneanis og nellik. La krydderne ligge i mens sirupen avkjøles. Kan oppbevares lenge i kjøleskap i tett beholder.
Ha alle ingrediensene i en shaker. Shake i 10 sekunder. Ha i isbiter og shake videre i 10 sekunder. Sil over et avkjølt cocktailglass og pynt med tørket sitrusfrukt eller klementinskall.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *