Home Dessert Blåbær- og rømmeis med byggryn og syrlig blåbærsirup

Blåbær- og rømmeis med byggryn og syrlig blåbærsirup

by Finessekokken

Is laget på blåbær og rømme høres kanskje spesielt ut, men det er jo en velkjent kombinasjon på f.eks. vafler! Med litt smørstekte byggryn og en syrlig blåbærsirup så har du en spennende og utradisjonell dessert som smaker nydelig 🙂

Det aller beste er jo å bruke selvplukkede bær, og kanskje har du noen liggende i fryseren. Hvis ikke, så er det heldigvis gode blåbær å få tak i året rundt. Bare hold deg unna hagebærene som du får kjøpt i butikken. Kjøp heller frosne blåbær fra skogen! Topp gjerne isen med oxalis og mikro-basilikum.

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin

Arbeidstid: 40 min

Total tid: 2 t

Blåbær- og rømmeis med byggryn og syrlig blåbærsirup

    Ingredienser

    Blåbær- og rømmeis

    • 6 dl seterrrømme
    • 1,5 dl vann
    • 2,5 dl sukker
    • 2 dl blåbær
    • saften av en halv sitron

    Smørstekte byggryn

    • 1 dl byggryn
    • 100 g smør

    Syrlig blåbærsirup

    • 200 g blåbær
    • 90 g sukker
    • 1 dl sitronsaft

    Fremgangsmåte

    1

    Ha vann, sukker og blåbær i en kjele og kok opp. Kjør blandingen med stavmikser og sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl. Bland rømme og blåbærblandingen og kjør i ismaskin.

    2

    Stek byggryn gylne i smør. Avkjøl på bakepapir. Knus lett før servering

    3

    Ha alle ingrediensene i en kjele og småkok i 30 min. Sil saften med en finmasket sil og avkjøl.

    4

    Ha byggryn i bunn av tallerken. Legg en quenelle av isen på byggrynene og hell sirupen over, eller server den ved siden av.

    Mat og oppskrift: Truls Torp Karlsen og Simen Vatne
    Foto: Stian Broch

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment