Home Dessert Sjokolade, sitron og yuzu

Sjokolade, sitron og yuzu

by Finessekokken

Ny utslagskonkurranse i MasterChef, og denne gangen var det våre beste venner og verste fiender som møtte oss. Jeg måtte velge mellom sjokolade og artisjokk, og valget var soleklart. Jeg måtte gå all in og gjøre alt jeg kunne for å unngå artisjokken. Dermed var det bare å gire opp og jobbe hardt for å få til denne desserten på 45 min! Det endte jo opp med at selveste Lise Finckenhagen, som i mye av sin restaurantkarriere var dessertkokk, bøyde seg i sjokoladesmulene og sendte meg rett videre! Herregud for en opplevelse 🙂
Foto: TVNorge/dplay

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin

Arbeidstid: 45 min

Total tid: 2 t

Sjokolade, sitron og yuzu

    Ingredienser

    Fleksibel sjokoladeganache

    • 130 g mørk sjokolade
    • 3 dl fløte
    • 45 g honning
    • 25 g glukose
    • 1 g salt
    • 0,75 g agar agar
    • 2,5 plater gelatin

    Krystallisert hvit sjokolade

    • 100 g hvit sjokolade
    • 100 g sukker
    • 1 ss vann

    Yuzusorbet

    • 67 g sukker
    • 40 g glukose
    • 73 g vann
    • 2/3 plate gelatin
    • 111 ml yuzujuice

    Lemon curd

    • 47 g sitronjuice
    • 50 g eggeplomme
    • 40 g sukker
    • 100 g smør
    • ¼ plate gelatin

    Fremgangsmåte

    Fleksibel sjokoladeganache

    1

    Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Rør sammen fløte, honning og glukose i en kjele. Ha i salt og agar agar og rør inn. Kok opp og la koke i 1-2 min. Tilsett gelatin, bland godt og sil over sjokoladen. La stå i 1 min. Kjør sammen med stavmikser. Hell i en beholder kledd med plastfolie og sett kaldt til den har satt seg.

    Krystallisert hvit sjokolade

    2

    Smelt sjokoladen. Kok opp vann og sukker til 120 grader. Hell i smeltet hvit sjokolade mens du pisker. Avkjøl og knus til pulver.

    Yuzusorbet

    3

    Bløtlegg gelatinen. Varm opp resten av ingrediensene i en kjele til sukkeret er oppløst. Ha i gelatin, kjøl ned og kjør i iskremmaskin.

    Lemon curd

    4

    Ha alt utenom gelatin og smør i en bolle over kokende vannbad. Visp til fyldig krem, ha i gelatin, ta av varmen og pisk inn smøret til slutt. Avkjøl.

    0 comment
    1

    You may also like

    Leave a Comment