Forrett

Ceviche med søtpotetpuré

Ceviche er en super måte å starte ethvert måltid på. Det er friskt og godt og kan varieres til det uendelige. Spesielt dersom man er i det kreative hjørnet. For å tilføre mer smak til fisken enn kun ved bruk av sitrus, kan man lage ceviche med leche de tigre (tigermelk), slik jeg gjør her. Det tar litt lenger tid, men det er absolutt verdt det-Tigermelken kan du også variere med ulike typer sitrus og hvilke grønnsaker og urter du putter i.

Ingredienser
400 g laks, eller annen ønsket fisk(bør være av god kvalitet)
3 lime, saften av
1 sitron, saften av
1 stangselleri
1 cm ingefær
1 dl fiskekraft
1/2 chili
1/2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 håndfull frisk koriander
200 g søtpotet
2 ss smør
1-2 reddik
2 ss gresskarkjerner
2 ss purreløkolje, kan sløyfes
En klype purreløkaske, kan sløyfes
Koriander

Fremgangsmåte:
Lag tigermelken ved å blande lime, sitron, stangselleri, ingefær, fiskekraft, chili, sjalottløk, hvitløk og koriander i en blender og kjør glatt. Sil og oppbevar væsken i kjøleskapet.

Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Skjær reddik i tynne skiver og oppbevar i kaldt vann.

Skrell søtpotet og skjær i terninger. Kok mørt, sil av vannet og kjør glatt med smør med en stavmikser. Smak til med salt.

Skjær bort det brune på laksen og skjær den i terninger på 1×1 cm. Ha fisken i en bolle og hell tigermelken over. Rør rundt og la stå i 5-10 min. Smak til med salt.

Server cevichen med søtpotetpuré, ristede gresskarkjerner, reddik og evt purreløkolje og -aske.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *