Kamskjell med beter og sopp
Kamskjell er en veldig allsidig råvare som er superspennende å jobbe med. Her får den tilbehør av høstlig karakter, med selvplukket sopp og beter i forskjellige farger. Sødmen i kamskjellene fungerer godt sammen med sødmen i betene, og alt løftes ved de litt syrlige råmarinerte betene og salaten. Alt rundes av med det brunede smøret.
Ingredienser:
8 kamskjell
1 rødbete
1/2 dl eplemost
2 håndfuller traktkantarell eller annen sopp
1 ss smør
1 choggiabete (polkabete)
1 gulbete
Baby leaf salat
100 g smør
Fremgangsmåte:
Kok rødbeten med skall på i saltet vann til den er mør. La den avkjøles litt før du fjerner skallet og kutter den i terninger. Ved servering varmes den opp i litt eplemost. Smak til med salt.
Stek soppen i tørr panne til den har sluppet vannet. Ha i smør og stek gyllen. Smak til med salt og pepper.
Choggiabete og gulbete skrelles og høvles tynt på mandolin eller med kniv. Råmarineres med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Ha betene i to forskjellige boller for å unngå misfaring. Du kan også bare bruke rødbete dersom du ikke finner andre beter. Råmariner salaten på samme måte som betene.
Brun smøret i en liten kjele til det begynner å skumme. Ta av varmen.
Stek kamskjell på høy varme med en liten dæsj olje i 1-2 min. Snu og stek i ytterligere 10-15 sekunder før de tas av varmen og saltes og pepres.
Server kamskjellene med rødbeter, råmarinerte beter, salat og topp med brunet smør.