Forrett,  Hovedrett

Makrell, grønt og soya

Det er første ordentlige konkurranse på Masterchef-kjøkkenet og det er fisk som står på menyen! Jeg var sistemann til fiskedisken etter at jeg valgte å få tak i grønnsaker først, og endte dermed opp med makrell. Det var ikke fisken jeg egentlig ønsket meg, og måtte dermed gjøre en helomvending. Heldigvis er makrell en allsidig fisk og tåler litt trøkk i smakene. Dette er min sørlandsdrøm av en fiskerett.

Foto:TVNorge/dplay

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Makrell, grønt og soya

    Ingredienser

    Makrell

    • 2 makrell
    • Hvetemel
    • Salt
    • Pepper
    • Smør

    Asparges

    • 8 asparges
    • Olivenolje
    • 0,5 ss sitronsaft
    • Salt
    • Avskjær og skrell av 8 asparges
    • 0,5 dl olivenolje
    • 1 ss pinjekjerner
    • 0,5 ss sitronsaft
    • 2 blader ramsløk

    Grillet grønt

    • 2 hjertesalat
    • 4 vårløk
    • Olivenolje
    • Salt

    Ramsløk- og persilleemulsjon

    • 1 bunt perstille
    • 1 håndfull ramsløk
    • 2 dl solsikkeolje
    • 1 eggeplomme
    • 1 skviss sitron

    Soyasaus

    • 2 ss ingefær, revet
    • 1 fedd hvitløk, revet
    • ½ chili, revet
    • 1 dl soyasaus
    • 75 g sukker
    • 1 lime

    Fremgangsmåte

    Makrell

    1

    Fileter makrellen og fjern bein. Bland mel, salt og pepper i en skål. Legg skinnsiden av makrellen i melet.
    Stek makrellen med skinnsiden ned til den begynner å bli gjennomstekt. Avslutt med å øse over litt smør og ta av varmen

    Asparges

    2

    Aspargescrudité: Bruk en skreller og skjær asparges i tynne strimler. Bland asparges med olje og sitron
    Aspargespesto: Kok avskjæret mørt. Bruk en stavmikser og bland asparges, olivenolje og pinjekjerner, sitronsaft og ramsløk. Smak til med salt

    Grillet grønt

    3

    Varm opp en grillpanne. Del opp hjertesalat i to og fjern de ytterste bladene. Kutt av nederste og øverste del av vårløken. Stek salaten med snittsiden ned og vårløken til den er mør og har gode grillmerker. Smak til med olivenolje og salt

    Ramsløk- og persilleemulsjon

    4

    Bland olje, ramsløk og persille i en blender i 5 min. Varm opp til 70 grader. Sil av og avkjøl
    Ha en eggeplomme, en skive sitron og litt salt i en beholder. Pisk tykt med en stavmikser og spe på med ramsløk- og persilleolje i en tynn stråle. Smak til med salt. Blir emulsjon for tykk, så tilsetter du litt vann (noen dråper av gangen)

    Soyasaus

    5

    Riv ingefær, hvitløk og chili i en kjele. Ha i soya og sukker. Varm opp til sukkeret er oppløst
    Avkjøl og smak til med lime

    2 Comments

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *