Dessert

Julepannacotta med bringebærsaus

Trenger du en enkel dessert som både kan lages i forveien og smaker av jul? Da er denne perfekt for deg! Pannacotta med julekrydder og bringebærsaus med stjerneanis. Servert med klementin og brente mandler. Superdigg!

Oppskrift 4 pers:

Pannacotta:
5 dl kremfløte
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 stk gelatinplater
2 stk kanelstenger
5 stk hel stjerneanis
10 stk hel nellik
1/2 ts malt ingefær

Kok opp fløte, sukker og krydderne. La stå i 20 minutter for å trekke smak. Bløtlegg gelatinen i 5 min i kaldt vann. Varm så opp fløten igjen og rør inn gelatinen. Sil av og ha i ønskede former. Avkjøl i minst 4 timer, gjerne over natten.

Bringebærsaus med stjerneanis:
400 g frosne bringebær
2 stk hel stjerneanis
1/2 dl vann
2 ss sukker

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Ta ut stjerneanisen og kjør blandingen med stavmikser. Sil av frøene og oppbevar kaldt.

Server pannacottaen med klementinfileter og opphakkede brente mandler.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *