Home Bakst Lemon curd

Lemon curd

by Finessekokken

Lemon curd er en av mine favoritter, fordi det passer til så utrolig mye. Du kan ha det på rundstykket til frokost, eller på pannekaker, i kaker, i desserter osv. Her er det bare kreativiteten som setter en stopper. I tillegg holder den seg lenge i kjøleskap i tett glass. Min favoritt er kanskje å bruke lemon curd til å lage en dekonstruert sitronterte som dessert.

Ingredienser:
1 dl saft av sitron
135 g sukker, ca. 1,5 dl
1,5 ss maisenna
2 egg
2 eggeplommer
75 g kaldt smør, i terninger

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og pisk godt sammen til blandingen er glatt.
Kok opp mens du rører konstant med en visp. Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og oppbevar på tett glass eller i sprøytepose.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment