Bakst

Eplerose

Du trenger ikke være konditor for å lage denne vakre og smakfulle roseformede epleterten. Det er så enkelt som epleskiver, drysset med sukker og kanel og rullet sammen i butterdeig. Raskt og imponerende!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Mandolin

Arbeidstid: 20 min

Total tid: 1 t 5 min

Eplerose

  Ingredienser

  • 2 plater butterdeig
  • 4 røde epler
  • Saft fra 1/2 sitron
  • Brunt sukker
  • Kanel

  Fremgangsmåte

  1

  Tin butterdeigen i romtemperatur. Det tar ca. 15 minutter. Ha en bolle halvfull med vann og ha i sitronsaften. Sett ovnen på 190 grader.

  2

  Del eplene i to, fjern kjernen og skjær i skiver på en mandolin eller med en kniv. Skivene bør helst ha en tykkelse på ca. 2 mm. Husk å ikke skrell eplene, da du ønsker å ha den røde fargen på rosebladene. Ha epleskivene umiddelbart i sitronvannet.

  3

  Kjør bollen med epleskivene i mikrobølgeovnen i ca. 3 minutter. Da blir de enklere å rulle.

  4

  Kjevle ut butterdeigen på en lettmelet overflate til ca. 2 mm tykkelse. Butterdeigen deles i striper på 5 x 22 cm. Du bør kjevle hovedsakelig i lengderetning.

  5

  Hell av sitronvannet på eplene. Legg epleskivene på deigen med skinnsiden stikkende ut, og la skivene overlappe hverandre. Strø på sukker og kanel.

  6

  Brett den nederste delen av deigen over. Start i den ene enden og rull forsiktig sammen. Sørg for at epleskivene holdes på plass. Trykk sammen deigen i enden og plasser i en silikon- eller muffinsform.

  7

  Stek på 190 grader i 40-45 minutter. Dersom eplene begynner å bli for godt stekt, kan du forsiktig legge over litt aluminiumsfolie de siste minuttene til butterdeigen er nok stekt.
  Spis umiddelbart! De er best når de er varme og sprø. Server gjerne med en klatt krem eller vaniljeis til.

  2 Comments

  Leave a Reply

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *