Forrett,  Hovedrett

Bakt kveite med sellerirotpuré og gressløkolje

Bakt kveite med sellerirotpuré og gressløkolje er en godsak av en rett som både fungerer til forrett og hovedrett. Er du så heldig at du har muligheten til å røyke sellerirotpuréen, så gir dette retten en ny dimensjon! Saftig fisk, fløyelsmyk puré sprø og syrlig knutekål, sødmefull purreløk, salt kaviar og en deilig urteolje som binder alt sammen. Denne retten vil garantert imponere og det meste kan forberedes slik at du får en stressfri servering.

Ingredienser:
800 g kveite
1 sellerirot
3 ss smør
Fløte, til ønsket konsistens
1 purreløk
2 ss smør
1 liten knutekål
0,5 dl eddik, 7%
1 dl sukker
1,5 dl vann
1 bunt gressløk
1,5 dl solsikkeolje
Kaviar, kan sløyfes
Dill

Fremgangsmåte:
Skrell selleriroten og kok mør. Kjør glatt til puré med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Dersom du har røykpistol, kan du ha puréen i en stor beholder, dekke med plast og kjøre en runde med kaldrøyking. Varm opp ved servering.

Skrell knutekålen og del i små terninger. Kok opp eddik, sukker og vann. La laken avkjøles noe før du har i knutekålen. La stå minst i et par timer. Oppbevares kjølig.

Kjør gressløk og solsikkeolje i en stavmikser i ca 2 minutter. Ha gressløkoljen i en liten kjele og varm opp på svak varme til den begynner å skille seg. La oljen avkjøles litt før du siler den i en fin sil, eller gjerne gjennom et kaffefilter.

Kutt purreløken i strimler og stek i smør rett før servering.

Del fisken i porsjoner, ha på litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn på 180 grader til den akkurat ikke er gjennomsiktig lenger. Tid avhenger av tykkelsen på fisken, alt fra 5-15 min.

Anrett purreløken i bunn, med puré og knutekål oppå. Legg fisken på midten, topp med kaviar og dill. Avslutt med gressløkoljen rundt.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *