Home Bakst Gulrotvaffel med appelsin-kremostglasur

Gulrotvaffel med appelsin-kremostglasur

by Finessekokken

Den ultimate påskevaffelen er her! En salig hybrid mellom vaffel og gulrotkake, toppet med appelsin-kremostglasur, kvikk lunsj, pasjonsfrukt, gulrot og basilikum. Lag enten en vaffelkake, eller server vaflene med toppingen ved siden av. Godt er det uansett! 🙂

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Coop Mega.

Antall vafler: ca. 10

Arbeidstid: 1 t

Gulrotvaffel med appelsin-kremostglasur

    Ingredienser

    Vaffel

    • 2 egg
    • 1,5 dl sukker
    • 200 g smør, smeltet
    • 500 g hvetemel
    • 5 dl melk
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts kanel
    • 1,25 dl vann
    • 2 stk gulrot, revet

    Appelsin-kremostglasur

    • 200 g kremost
    • 2 ts vaniljesukker
    • 100 g smør
    • 300 g melis
    • Skall av 1 appelsin
    • Saft av 1/2 appelsin
    • Saft 1/4 sitron

    Topping

    • Pasjonsfrukt
    • Gulrot
    • Kvikk lunsj
    • Basilikum

    Fremgangsmåte

    1

    Visp sammen det tørre. Spe på med melk og vann mens du rører. Visp inn egg og smeltet smør og pisk røren glatt. Tilsett revet gulrot. La gjerne røren stå og svelle i 20 min. Stek og nyt!

    2

    Kjør smør hvitt i kjøkkenmaskin. Tilsett kremost og kjør sammen til det blir glatt. Ha i melis, vaniljesukker, appelsinsaft, appelsinskall og sitronsaft.

    3

    Pynt med pasjonsfrukt, gulrotstrimler, kvikk lunsj og basilikum!

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment