Home Hovedrett Hjort med sellerirot, rødbete og solbærsjy

Hjort med sellerirot, rødbete og solbærsjy

by Finessekokken

Hva er vel mer høst enn viltkjøtt, rotgrønnsaker og sopp? Det er smaker som fungerer utmerket sammen, og som passer svært godt når kveldene blir mørkere. Her har jeg brukt ytrefilet av hjort, som er noe av det møreste kjøttet man finner! Med en sellerirotpuré, fritert sellerirot, rødbete bakt i trolldeig, smørstekte kantareller og en solbærsjy, så har vi virkelig en vinner-rett!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Hjort med sellerirot, rødbete og solbærsjy

    Ingredienser

    Ytrefilet av hjort

    • 800 g ytrefilet av hjort
    • Olje
    • Smør
    • Salt og pepper

    Sellerirot

    • 1 stor sellerirot
    • Smør
    • 3 dl solsikkeolje

    Saltbakt rødbete

    • 2 rødbeter
    • 400 g mel
    • 200 g grovt havsalt
    • 1,6 dl vann

    Smørstekt kantarell

    • 200 g kantarell
    • Smør
    • Salt og pepper

    Solbærsjy

    • 1 sjalottløk, finhakket
    • 1 ss smør
    • 4 dl eplejuice
    • Ca 1 dl solbærgelé/syltetøy
    • ½ dl portvin
    • Stekesjy
    • 1 kvist rosmarin
    • Sukkerkulør (kan sløyfes)
    • Maizena
    • Fungi (kan sløyfes)

    Fremgangsmåte

    Sellerirot

    1

    Bruk en mandolin og skjær tynne strimler av selleriroten. Kutt til ønsket form og friter på 150 grader til gylne.

    Kutt resten av selleriroten i biter og kok mørt i lett saltet vann. Ta vare på noe av kokevannet og ha selleriroten i en blender. Ha oppi smør og litt av kokevannet. Kjør til glatt puré. Spe på med kokevannet til du har ønsket konsistens på pureen. Den skal være silkemyk. Smak til med smør og salt.

    Saltbakt rødbete

    2

    Vask rødbetene. Lag trolldeig og pakk rødbetene inn i trolldeigen. Stek på 200 grader i 1,5 time. Kutt opp trolldeigen og skjær rødbeten i ønsket form.

    Solbærsjy

    3

    Smelt smør i en kjele, og surr løken blank på middels varme. Ha i eplejuicen og en kvist med rosmarin. Skru opp varmen og la det koke inn til halvparten. Tilsett solbærgelé og portvin. La det koke inn litt til. Ha i stekesjyen fra steking av kjøttet. Tilsett noen dråper Fungi. Sil sausen og jevn den eventuelt med Maizenna. Rett før servering rører du inn en ss kaldt smør.

    Ytrefilet av hjort

    4

    Renskjær kjøttet og tørk det med tørkepapir. Stek på medium høy varme i litt olje til det får en god stekeskorpe. Skru ned varmen litt og ha i en god klatt med smør. Stek til kjernetemperatur på 54 grader. La hvile i 10 minutter før servering.

    Smørstekt kantarell

    5

    Rens soppen for jord og annet rusk. Stek i tørr panne på medium varme til soppen har sluppet væske og begynt å bli litt gyllen. Ha i godt med smør og stek i 5 min. Smak til med salt og pepper

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment