Home Dessert Fennikelfrøis med bringebær og nýr

Fennikelfrøis med bringebær og nýr

by Finessekokken

Etter tapet på gården var det nå duket for utslagskonkurranse på det blå laget. Det var krydder som var fokus i dagens oppgave, og konkurransen gikk ut på å lage en rett som hedret et krydder. Jeg gikk dessertveien og endte opp med denne desserten. Prøv den selv da vel!

Foto: TVNorge/dplay

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr: Ismaskin

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Fennikelfrøis med bringebær og nýr

    Ingredienser

    Fennikelfrøis

    • 400 g melk
    • 200 g fløte
    • 60 g sukker
    • 8 eggeplommer
    • 2 toppet ss fennikelfrø

    Karamellisert hvit sjokolade

    • 100 g hvit sjokolade

    Bringebærsaus

    • 200 g frosne bringebær
    • 30 g sukker
    • 1 skvis sitronsaft

    Nýrkrem

    • 225 g nyr
    • 125 g kremost
    • 1 vaniljestang
    • 30 g melis
    • 2 ss fennikelfrø

    Fremgangsmåte

    Fennikelfrøis

    1

    Kok opp sukker, melk, fløte og fennikelfrø. Pisk eggeplommene og ha i den varme melkeblandingen i en tynn stråle. Ha tilbake i kjelen. Rør blandingen godt med en visp, og vær nøye med å røre i kantene. Når blandingen nærmer seg 84 grader og eggene begynner å tykne, ta den av varmen og sil rett over i en kald bolle. Kjøl ned og hell blandingen over i en iskremmaskin.

    Karamellisert hvit sjokolade

    2

    Bak hel på bakepapir i ovnen på 140 grader i ca. 10 minutter

    Bringebærsaus

    3

    Varm opp bringebær og melis. Sil av, smak til med sitron og oppbevar kaldt.

    Nýrkrem

    4

    Pisk nýr sammen med melis, vaniljestang og kremost til det blir homogent. Bruk en morter og knus fennikelfrøene. Smak til nyrkremen med fennikel. Ha på sprøytepose

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment