Dessert

Sjokolademousse

Den beste sjokolademoussen lager du selv, og denne er helt himmelsk! Fløyelsmyk og kraftig sjokoladesmak. Den kan serveres med det meste av tilbehør, og fungerer utmerket med norske bær i sesong. Lag gjerne en crumble ved siden av for å få litt krønsj inn i retten. Her har jeg servert den med krystallisert hvit sjokolade, bringebær fluid gel og ferske bær.

Antall personer: 6

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 20 min

Total tid: 4 t

Sjokolademousse

  Ingredienser

  • 150 g mørk sjokolade
  • 2,6 ss vann
  • 20 g smør
  • 2 store egg
  • 36,6 g sukker
  • 1 dl kremfløte

  Fremgangsmåte

  1

  Ha sjokolade og vann i en bolle. Smelt over svak varme. Rør til blandingen er glatt. Ta kokekaret av varmen, og rør inn smør. Visp eggeplommene inn i sjokoladen, én og én, og avkjøl blandingen litt.

  2

  Visp eggehvitene skummende i en ren og fettfri bolle. Visp videre, og visp inn sukker i porsjoner til eggehvitene er helt stive. Rør inn et par skjeer eggehvite i sjokolademassen for å løse den litt.

  3

  Stivpisk kremfløten i en ren bolle. Vend kremen og resten av eggehviten inn i sjokolademassen.

  4

  Fordel moussen i porsjonskopper eller en stor bolle. Dekk med plast og avkjøl i minst 3 timer.

  Moussen kan serveres i porsjonsskåler med for eksempel sjokoladecrumble og ferske bær, eller du kan dandere den på tallerken. Hvis du ønsker å forme sjokolademoussen til en quenelle, så har du skjeen under varmt vann før du tørker den av og tar sjokolademousse

  Leave a Reply

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *