Sjokolademousse
Den beste sjokolademoussen lager du selv, og denne er helt himmelsk! Fløyelsmyk og kraftig sjokoladesmak. Den kan serveres med det meste av tilbehør, og fungerer utmerket med norske bær i sesong. Lag gjerne en crumble ved siden av for å få litt krønsj inn i retten. Her har jeg servert den med krystallisert hvit sjokolade, bringebær fluid gel og ferske bær.
Antall personer: 6
Anbefalt ekstrautstyr:
Arbeidstid: 20 min
Total tid: 4 t
Sjokolademousse
Ingredienser
- 150 g mørk sjokolade
- 2,6 ss vann
- 20 g smør
- 2 store egg
- 36,6 g sukker
- 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Ha sjokolade og vann i en bolle. Smelt over svak varme. Rør til blandingen er glatt. Ta kokekaret av varmen, og rør inn smør. Visp eggeplommene inn i sjokoladen, én og én, og avkjøl blandingen litt.
Visp eggehvitene skummende i en ren og fettfri bolle. Visp videre, og visp inn sukker i porsjoner til eggehvitene er helt stive. Rør inn et par skjeer eggehvite i sjokolademassen for å løse den litt.
Stivpisk kremfløten i en ren bolle. Vend kremen og resten av eggehviten inn i sjokolademassen.
Fordel moussen i porsjonskopper eller en stor bolle. Dekk med plast og avkjøl i minst 3 timer.
Moussen kan serveres i porsjonsskåler med for eksempel sjokoladecrumble og ferske bær, eller du kan dandere den på tallerken. Hvis du ønsker å forme sjokolademoussen til en quenelle, så har du skjeen under varmt vann før du tørker den av og tar sjokolademousse