Reinsdyrtaco
Fredagstacoen er et kjært høydepunkt for mange familier, men det skader ikke med litt variasjon på innholdet. Denne reinsdyrtacoen er en herlig smakskombinasjon som virkelig er en høydare når den serveres! Smaken av vilt kombineres godt med de syrlige, kremete og sprø komponentene, og den kan serveres på mange måter og til mange anledninger. Lag den som en wrap og skjær i skiver, spis den som vanlig taco eller lag minitacos som er perfekt til tapasbordet. Du kommer uansett til å få mye skryt dersom du setter denne på bordet!
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Termometer som tåler høy temperatur
Arbeidstid: 1 t
Total tid: 1 t
Reinsdyrtaco
Ingredienser
Reinsdyrblanding
- 1 pakke reinsdyrskav
- 2 rødløk
- 2 pakker sopp
- Soyasaus
- Sort pepper
Syltet rødbete
- 1 liten rødbete
- 0,5 dl eddik
- 1 dl vann
- 0,5 dl sukker
Fritert sellerirot
- 1 liten sellerirot
- Rapsolje
- Salt
Tyttebærkrem
- ½ boks creme fraiche
- ½ boks godt tyttebærsyltetøy
For dandering
- Tortillalefser
- Granateple
- Persille
Fremgangsmåte
Syltet rødbete
Skrell rødbet og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne hansker til dette for å unngå farging av hender. Bruk også en mandolin hvis du har. Kok opp syltelaken og ha rødbeteskivene oppi. Småkok blandingen til rødbetene begynner å bli litt myke, ca. 3 min. La rødbeten ligge i laken mens den avkjøles.
Reinsdyrblanding
Hakk opp rødløk og sopp grovt og ha i en kjele med litt olje. Stek på middels varme til løken begynner å bli myk. Ha oppi reinsdyrskavet, et par ss soyasaus og nykvernet sort pepper. Kok dette inn til det meste av væsken har fordampet. Smak til med soyasaus og pepper.
Fritert sellerirot
Skrell sellerirot og skjær i tynne strimler. Varm opp olje til 170 grader og ha selleriroten oppi. Ta ut når den er gyllen og ha over på tørkepapir og strø med salt.
Tyttebærkrem
Bland sammen creme fraiche og tyttebærsyltetøy til en rosa krem.
For dandering
Anrett tacoen med reinsdyrblanding, tyttebærkrem, syltet rødbet, fritert sellerirot og topp det hele med granateple og persille.