Home Forrett Croquette av krabbe og kål

Croquette av krabbe og kål

by Finessekokken

Krabbene er på sitt beste nå, og det er skikkelig kosemat! Det bugner også av kål i butikkene, og hva er vel da bedre enn å kombinere disse? Legger du på at det er skikkelig sprøtt og med en deilig jalapeñomayo, da snakker vi!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 30 minutter

Total tid: 2 timer

Croquette av krabbe og kål

    Ingredienser

    Croquette

    • 300 g kokt kjøtt fra taskekrabbe
    • 300 g kål
    • 1 rød chili
    • 2 ss smør
    • salt,  sitronsaft og finrevet skall
    • 500 g melk
    • 60 g hvetemel
    • 60 g smør
    • 100 g eggehviter
    • 500 g hvetemel
    • 100 g panco
    • Reddik
    • Karse

    Jalapeñomayo

    • 1 Bladpersille, bunt
    • 3 stk Jalapeños
    • 2 dl Olje
    • 2 stk Eggeplomme
    • Salt, smakes til
    • Lime, smakes til

    Fremgangsmåte

    Croquette

    1

    Start med å lage en tykk hvit saus. Varm opp melken til kokepunktet. Fres smøret i en kjele, ha i melet. Stek blandingen i 1 minutt. Spe på med melken mens du pisker hardt. La koke på lav varme i 10 min mens du rører jevnlig. Smak til med muskatnøtt og sitronskall.

    2

    Smelt smør i en kjele og ha i kålen. Stek til den har falt sammen. Ha i krabbekjøttet sammen med finhakket chili. Vend inn den tykke hvite sausen. Det er viktig at blandingen ikke blir for løs, så ha i litt og litt av sausen. Smak til med salt, sitronskall og sitronsaft.

    Avkjøl og form til pølser, ca. 3 cm og frys de.

    3

    Ha de fryste croquettene i mel, deretter eggehvite og til slutt panco. Ha en runde til med eggehvite og panco før du har de i frityr på 180°C til de er gylne.

    Server med skiver av reddik, jalapeñomayo og karse.

    Jalapeñomayo

    4

    Grovkutt persilleblader og jalapeño. Varm oljen til 62 grader. La persille og jalapenos trekke i oljen i ca. 10 minutter. Kjør dette i blender til oljen blir knallgrønn. Sil oljen gjennom en finmasket sil eller eventuelt et kaffefilter. Pisk sammen eggeplommene og spe med oljen til majones. Smak til med salt og lime.

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment