Forrett,  Tips & Triks

Svele av kålrabistappe med pinnekjøtt og syltet rødkål

Rester blir det alltid mye av i jula, og da gjelder det å finne på noe spennende man kan lage med de! Her har jeg gjort om kålrabistappa til en svele, plukket rent pinnekjøttet og serverer det med syltet rødkål. En julete taco-variant kan vi vel si at det er! Her passer det også veldig godt med en asiatisk glace med litt godt med pepper!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 45 min

Total tid: 45 min

Svele av kålrabistappe med pinnekjøtt og syltet rødkål

    Ingredienser

    Svele av kålrabistappe

    • 2 dl kålrabistappe
    • 2 dl mel
    • 2 egg
    • Melk eller fløte ved behov

    Syltet rødkål

    • 1/2 dl rødvinseddik (annen eddik går også fint)
    • 1/2 dl sukker
    • 1 ts revet ingefær
    • 1 dl klementinjuice (4-5 klementiner)
    • Rester av rødkål, ca 1/4 hode

    Anretning

    • Pinnekjøtt-rester
    • Koriander
    • Evt. glace

    Fremgangsmåte

    Sveler av kålrabistappe

    1

    Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Ha eventuelt på litt melk eller fløte dersom røren er for tykk. Bruk det du har. Her er det snakk om å bruke opp restene.
    Stek svelene på middels varme med litt smør i en stekepanne

    Syltet rødkål

    2

    Kok opp eddik, sukker, ingefær og klementinjuice. Finsnitt rødkålen og ha den i den varme syltelaken. La den stå på lav varme i 5 minutter og la kålen avkjøle seg i laken.

    Anretning

    3

    Pinnekjøttrestene plukkes fra beinet og varmes opp i ovnen på 150 grader.

    Bruk svelene som en tacolefse og ha på pinnekjøtt og syltet rødkål. Topp med koriander og evt. en glace dersom det er ønskelig.

    2 Comments

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *