Home Forrett Potetvaffel med ribbe og asiatisk glace

Potetvaffel med ribbe og asiatisk glace

by Finessekokken

Det store spørsmålet hvert år er: «Hva skal man gjøre med restene fra julemiddagen»? Her har jeg brukt poteter som er til overs og ribberester, og kombinert de med en asiatisk glace. Og vet du hva? Det smaker helt sinnsykt godt, så denne kan jeg virkelig anbefale! Glacen fungerer meget godt til alt du ønsker å gi en asiatisk vri. Dersom du har noen andre lure måter å bruke rester av ribba på, så kommenter gjerne!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 30 min

Total tid: 30 min

Potetvaffel med ribbe og asiatisk glace

    Ingredienser

    Potetvaffel

    • 400 g kokt mandelpotet, med skall
    • 4 ss smeltet smør
    • 100 g mel
    • 2 ts bakepulver
    • 2 egg
    • Melk, ca 2 dl

    Asiatisk glace

    • 1,5 dl ketjap manis
    • 1,5 ss riseddik
    • 3 ss brunt sukker
    • 2 sitrongress
    • 1 chili, finhakket
    • 3 fedd hitløk, finhakket
    • 2 cm fersk ingefær
    • Skall av 1/2 lime
    • 1 kanelstang
    • 1 stjerneanis

    Topping

    • Ribberester
    • 2 stk gulrot
    • 2 stk vårløk
    • Koriander

    Fremgangsmåte

    1

    Ha potet, smør, mel, bakepulver og egg i en food prosessor. Kjør glatt og spe på med melk til vaffelrørekonsistens. Du kan også bruke fløte, eller kefir. Her går det på å bruke opp restene! Stek vaflene gylne og ha de på en rist.

    2

    Bank sitrongresset med baksiden av en kniv, skjær av enden og del i to. Stek hvitløk, chili og sitrongress ca 2 minutter i olje i en kjele. Rør sammen ketjap manis, riseddik og brunt sukker i en liten bolle og ha i kjelen. Kok opp og tilsett ingefær, limeskall, kanel og stjerneanis. Kok i 5-10 minutter til ønsket konsistens og sil av.

    3

    Ribberestene varmes opp i ovnen på 150 grader. Ta av svoren og del ribben i tynne skiver.
    Riv gulrot og finsnitt vårløken.
    Ha gulrot og vårløk på potetvaffelen, legg på ribbeskivene, ha på glace og fordel svoren utover. Topp med koriander og server.

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment