Dessert

Sjokolademousse med popkornis

Nå er det snart helg! Og da er det perfekt å kunne kose seg med det beste fra to verdener – sjokolade og popkorn! Her har jeg laget en sjokolademousse med popkornis og karamellpopkorn. Sjokolademoussen er fryst i halvkuleform for å få perfekt form og isen er nykjørt slik at det er lett å lage pene queneller. Du syntes kanskje det høres litt rart ut med popkornis, men prøv det! Sjansen er stor for at du får en ny favoritt.

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 8 t (ved frysing av mousse og is)

Sjokolademousse med popkornis

  Ingredienser

  Sjokolademousse

  • 180 g sjokolade
  • 90 g smør
  • 0,48 dl vann
  • 1,8 gelatinplater
  • 3 eggeplommer
  • 3 eggehviter
  • 60 g sukker

  Popkornis

  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl fløte
  • 25-40 g poppet popkorn
  • 90 g sukker
  • 5 eggeplommer

  Karamellpopkorn

  • 50 g poppet popkorn
  • 100 g sukker

  Fremgangsmåte

  Sjokolademousse

  1

  Ta frem alle ingrediensene først og start med å bløtlegge gelatinen i en skål med kaldt vann. Smelt deretter sjokoladen i vannbad med smøret. Mens dette smelter varmer du opp vannet til det ryker og tilsetter gelatinen når den har stått i 5 min og rører godt. Rør eggeplommene en og en inn i sjokoladeblandingen før du tilsetter det varme vannet med gelatin. Pisk blandingen godt med en håndvisp slik at den blir blank og glatt.

  2

  Pisk eggehvite til det skummer godt før du begynner å tilsette sukkeret gradvis. Pisk marengsen til sukkeret er oppløst og den er stiv (gni marengsen mellom fingrene for å kjenne om sukkeret er oppløst). Vend marengsen inn i sjokolademassen med en slikkepott. Fyll moussen enten i skåler, kakering eller silikonformer, avhengig av hvordan du ønsker å servere den. Dersom du ønsker å servere moussen i perfekt form setter du den i frysa til den er solid. Deretter kan du skjære den til eller vende den ut av silikonformen og sette i kjøleskapet.

  Popkornis

  3

  Start med å poppe en god porsjon popkorn med smør og salt. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Idet du når kokepunktet heller du fløtemelken over eggeplommene mens du pisker kraftig. Ha oppi det poppede popkornet. Bruk et termometer for å kontrollere temperaturen på isblandingen. Varm den opp til 80-85 grader samtidig som du pisker konstant. Sørg for at du ikke går over 85 grader, da skiller isblandingen seg. La popkornet trekke i massen i 30 minutter, før du kjører den i blender eller med stavmikser, siler den og kjører den i ismaskin.

  Dersom du ikke har iskremmaskin setter du blandingen i frysa og rører hver halvtime til den er fryst. Dette gjør du for å forhindre at iskremen blir isete.

  Karamellpopkorn

  4

  Legg først poppet popkorn utover en bakeplate med bakepapir. Lag karamell ved å smelte sukkeret i en kjele på middels varme. Ikke rør i sukkeret før kantene begynner å smelte. Da kan du enten tilte litt på kjelen slik at sukkeret beveges rundt, eller du kan røre veldig rolig. Dersom sukkeret begynner å krystallisere seg, skrur du bare ned varmen og lar bitene smelte sakte men sikkert. Når karamellen har en mørk gyllenbrun farge tar du den av platen og fordeler den over popkornet. Rør litt rundt på popkornet for å fordele karamellen. La stå og kjøle seg.

  Alle komponentene til denne desserten kan lages dagen før. Jeg anbefaler dog å kjøre isen i ismaskin litt før servering og gjerne la den få en halvtime i fryseren for optimal konsistens. Det du derimot kan gjøre er å lage ferdig isblandingen dagen før og la den stå i kjøleskapet. Karamellpopkornet oppbevares eventuelt i en tett boks på kjøkkenbenken.

  Leave a Reply

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *