Hovedrett

Reinsdyrtaco 2.0

Fredagstacoen er et kjært høydepunkt når helgen melder sin ankomst. Så mange som 1 av 8 nordmenn spiser faktisk taco på fredager, og da er det gode muligheter for variasjon. Reinsdyr er noe av det beste kjøttet vi har i landet, og har mange bruksområder. Denne “ville” tacoen er et garantert høydepunkt på fredagskvelden!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Mandolin

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Reinsdyrtaco 2.0

    Ingredienser

    Reinsdyrblanding

    • 400 g reinsdyrskav
    • 2 rødløk
    • 300 g sopp, sjampinjong
    • Soyasaus
    • Sort pepper
    • Granateple
    • Persille

    Tyttebærkrem

    • ½ boks creme fraiche
    • ½ glass tyttebærsyltetøy

    Potetlefser

    • 1 kg potet, melen type
    • 1 ts salt
    • 2,5 dl hvetemel

    Syltet rødbete

    • 1 liten rødbete
    • ½ dl eddik
    • ½ dl sukker
    • 1 dl vann

    Fritert sellerirot

    • 1 liten sellerirot
    • Solsikkeolje
    • Salt

    Fremgangsmåte

    Reinsdyrblanding

    1

    Hakk opp rødløk og sopp grovt, og ha i en kjele med litt olje. Stek på middels varme til løken begynner å bli myk. Ha oppi reinsdyrskavet, et par ss soyasaus og nykvernet sort pepper. Kok dette inn til det meste av væsken har fordampet. Smak til med soyasaus og pepper.

    Tyttebærkrem

    2

    Bland sammen creme fraiche og tyttebærsyltetøy til rosa krem.

    Potetlefser

    3

    Kok potetene med skallet på. Skrell potetene når de er møre og mos dem med saltet. Elt melet inn i potetmassen. Ikke bruk alt melet med én gang. Det er en fordel at det er så lite mel som mulig. Rull deigen ut til en lang pølse, del i 12 biter og rull til boller. Kjevle ut bollene til en tynn lefse og stek i tørr stekepanne.
    Du kan naturligvis også kjøpe ferdige potetlefser eller bruke tortillalefser.

    Syltet rødbete

    4

    Skrell rødbeten og skjær i tynne skiver på en mandolin eller med en skarp kniv. Bruk gjerne hansker til dette for å slippe røde fingre. Kok opp syltelaken og ha rødbeteskivene oppi. La rødbetene ligge i laken mens den avkjøles.

    Fritert sellerirot

    5

    Skrell sellerirot og skjær i tynne strimler på en mandolin eller med en skarp kniv. Varm opp solsikkeolje til 150 grader og ha selleriroten oppi. Ta den ut når den er gyllen og ha over på tørkepapir. Strø med salt.

    Anretning

    6

    Anrett tacoen med reinsdyrblanding, tyttebærkrem, syltet rødbete, fritert sellerirot og topp med granateple og persille

    Tips: Tyttebærkremen, rødbetene og selleriroten kan med fordel lages på forhånd.

    Mat og oppskrift: Truls Torp Karlsen og Simen Vatne (simenvatne.no)
    Foto: Stian Broch

    6 Comments

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *