Home Dessert Sitron, yoghurt og laurbær

Sitron, yoghurt og laurbær

by Finessekokken

Her kommer desserten min fra finalen i MasterChef. Desserten skal i mine øyne være prikken over i’en, og denne desserten bør slå an hos de aller fleste! Jeg elsker en litt syrlig avslutning for å gi en litt lettere følelse når middagen er over. Syrligheten fra yoghurt og sitron balanseres fint av den hvite sjokoladen og marengsen. Laurbæroljen kommer med uvante florale toner og gresskarkjernene kommer med litt salte crunch. Prøv den! Du vil ikke angre 🙂

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Sitron, yoghurt og laurbær

    Ingredienser

    Lemon curd

    • 50 g sitronjuice
    • 50 g eggeplomme
    • 40 g sukker
    • 100 g smør i terninger
    • 1/4 plate bløtlagt gelatin

    Marengsflak

    • 50 g eggehvite
    • 100 g sukker
    • Blomster, ferske eller tørkede

    Karamellisert hvit sjokolade

    • 100 g hvit sjokolade

    Gresskarkjerner

    • 50 g gresskarkjerner
    • 10 g melis

    Yoghurtsorbet

    • 500 g yoghurt naturell
    • 120 g sukker
    • 150 g vann
    • 60 g glukose
    • 1 plate gelatin
    • sitronsaft, smak til

    Laurbærolje

    • 6 store ferske laurbærblad
    • En halv neve spinat
    • 1,5 dl solsikkeolje

    Fremgangsmåte

    Lemon curd

    1

    Ha sitronjuice, eggeplomme og sukker i en bolle over et kokende vannbad. Visp jevnlig til fyldig krem.  Når curden har tyknet har du i gelatinen. Ta av varmen og pisk inn smøret. Avkjøl og ha på sprøytepose.

    Marengsflak

    2

    Pisk eggehvitene med litt av sukkeret på full hastighet i kjøkkenmaskinen. Spe i litt og litt av sukkeret. Spre blandingen tynt utover bakepapir eller en silikonmatte. Spre blomster over. Stek i ca. 45 min på 100 °C med ovnsdøren på gløtt, bare en liten glipe for å slippe ut fuktighet.

    Karamellisert hvit sjokolade

    3

    Karamelliser i ovnen på 160 grader i 8 min til den er gyllen. Avkjøl og kjør i blender til små biter.

    Gresskarkjerner

    4

    Rist gresskarkjerner til de begynner å poppe. Ha gresskarkjernene i en bolle og vend inn melis.

    Yoghurtsorbet

    5

    Kok opp sukker, glukose og vann. Ha i gelatin og bland inn i yoghurten. Bland godt sammen, avkjøles i kjøleskapet. Smak til med sitronsaft. Kjør i ismaskin til sorbet.

    Laurbærolje

    6

    Varm opp solsikkeolje, laurbærblader og spinat til 75 °C. Kjør dette opp på en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Sil av og avkjøl.

    Anretning

    7

    Ha gresskjerner og hvit sjokolade i bunn av en skål. Sprøyt ut en sirkel med lemon curd. Ha på en klatt med yoghurtsorbet og lag en fordypning i midten. Ha laurbærolje i fordypningen. Pynt med friske blomster og avslutt med marengsflakene.

    0 comment
    0

    You may also like

    Leave a Comment