Home Dessert Sitron, yoghurt og laurbær

Sitron, yoghurt og laurbær

by Finessekokken

Her kommer desserten min fra finalen i MasterChef. Desserten skal i mine øyne være prikken over i’en, og denne desserten bør slå an hos de aller fleste! Jeg elsker en litt syrlig avslutning for å gi en litt lettere følelse når middagen er over. Syrligheten fra yoghurt og sitron balanseres fint av den hvite sjokoladen og marengsen. Laurbæroljen kommer med uvante florale toner og gresskarkjernene kommer med litt salte crunch. Prøv den! Du vil ikke angre 🙂

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Sitron, yoghurt og laurbær

    Ingredienser

    Lemon curd

    • 50 g sitronjuice
    • 50 g eggeplomme
    • 40 g sukker
    • 100 g smør i terninger
    • 1/4 plate bløtlagt gelatin

    Marengsflak

    • 50 g eggehvite
    • 100 g sukker
    • Blomster, ferske eller tørkede

    Karamellisert hvit sjokolade

    • 100 g hvit sjokolade

    Gresskarkjerner

    • 50 g gresskarkjerner
    • 10 g melis

    Yoghurtsorbet

    • 500 g yoghurt naturell
    • 120 g sukker
    • 150 g vann
    • 60 g glukose
    • 1 plate gelatin
    • sitronsaft, smak til

    Laurbærolje

    • 6 store ferske laurbærblad
    • En halv neve spinat
    • 1,5 dl solsikkeolje

    Fremgangsmåte

    Lemon curd

    1

    Ha sitronjuice, eggeplomme og sukker i en bolle over et kokende vannbad. Visp jevnlig til fyldig krem.  Når curden har tyknet har du i gelatinen. Ta av varmen og pisk inn smøret. Avkjøl og ha på sprøytepose.

    Marengsflak

    2

    Pisk eggehvitene med litt av sukkeret på full hastighet i kjøkkenmaskinen. Spe i litt og litt av sukkeret. Spre blandingen tynt utover bakepapir eller en silikonmatte. Spre blomster over. Stek i ca. 45 min på 100 °C med ovnsdøren på gløtt, bare en liten glipe for å slippe ut fuktighet.

    Karamellisert hvit sjokolade

    3

    Karamelliser i ovnen på 160 grader i 8 min til den er gyllen. Avkjøl og kjør i blender til små biter.

    Gresskarkjerner

    4

    Rist gresskarkjerner til de begynner å poppe. Ha gresskarkjernene i en bolle og vend inn melis.

    Yoghurtsorbet

    5

    Kok opp sukker, glukose og vann. Ha i gelatin og bland inn i yoghurten. Bland godt sammen, avkjøles i kjøleskapet. Smak til med sitronsaft. Kjør i ismaskin til sorbet.

    Laurbærolje

    6

    Varm opp solsikkeolje, laurbærblader og spinat til 75 °C. Kjør dette opp på en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Sil av og avkjøl.

    Anretning

    7

    Ha gresskjerner og hvit sjokolade i bunn av en skål. Sprøyt ut en sirkel med lemon curd. Ha på en klatt med yoghurtsorbet og lag en fordypning i midten. Ha laurbærolje i fordypningen. Pynt med friske blomster og avslutt med marengsflakene.

    6 comments
    2

    You may also like

    6 comments

    Linn 15. desember 2020 - 16:48

    Hei
    Tenkte jeg skulle prøve meg på denne. Det jeg savner i oppskriften er hva man kan gjøre klart typ dagen før? Tenker vel det er det meste, men spør allikevel😊

    Reply
    Finessekokken 17. desember 2020 - 18:29

    Hei! Så gøy! Her kan alt lages dagen før! Sånn er det stort sett med desserter 🙂 Men jeg skal bli flinkere til å skrive slikt også!

    Reply
    Synne 24. desember 2020 - 02:00

    Hei!

    Nydelig dessert, denne må prøves 🙂 Hvor får du kjøpt glukosen som du bruker i yoghurtsorbeten?

    Reply
    Finessekokken 24. desember 2020 - 08:38

    Den bør absolutt prøves 🙂 Den får du kjøpt på meny, coop mega, og i hvertfall noen rema 1000 butikker. Den står sammen med andre baketing!

    Reply
    Eirin Johansen 30. desember 2020 - 14:45

    Hei 😊 tenkte jeg skulle prøve denne til nyttårsdessert. Spent på om jeg får det til. Når det står glukose, er det i pulver form?

    Reply
    Finessekokken 31. desember 2020 - 02:50

    Når jeg skriver glukose så er det flytende glukose 😊 det får du kjøpt på meny, Coop Mega og andre dagligvarebutikker med godt utvalg!

    Reply

    Leave a Comment