Home Bakst Pepperkake-makroner

Pepperkake-makroner

by Finessekokken

Ja, du leste riktig! Pepperkake-makroner ūüôā Hvorfor ikke ta den velkjente klassikeren og gi den en ny innpakning? Det trenger absolutt ikke g√• p√• bekostning av de vanlige pepperkakene, men du vil ikke angre dersom du disker opp disse i tillegg. De holder seg fint i kj√łleskapet i opptil en uke. Men dersom du klarer √• spare noen, s√• kan du fint ogs√• fryse dem ned og ta dem opp en halvtime f√łr servering.

Antall makroner: 48

Anbefalt ekstrautstyr:
Kj√łkkenmaskin, termometer, spr√łytepose med rund tip

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 3 t

Pepperkake-makroner

    Ingredienser

    Makroner

    • 110 g eggehvite
    • 150 g melis
    • 150 g mandelmel
    • 150 g sukker
    • 35 ml vann
    • 3/4 ts kanel
    • 1/3 ts kardemomme
    • 1/8 ts ingef√¶r
    • 1/8 ts nellik

    Makronfyll

    • 100 g hvit sjokolade
    • 1/2 dl fl√łte
    • 35 g sm√łr
    • 1 ts kanel
    • 1/2 ts kardemomme
    • 1/4 ts ingef√¶r
    • 1 knivspiss nellik

    Fremgangsmåte

    1

    Det f√łrste du gj√łr er √• lage den italienske marengsen. Ha sukker og vann i en liten kjele og sett p√• medium varme. Ha et termometer klart. Blandingen skal kokes til den n√•r 118 grader.

    2

    Imens sukkeret koker, tar du halvparten av eggehviten (55 g) og pisker i en kj√łkkenmaskin til det skummer og den blir litt stiv. N√•r sukkerlaken har n√•dd 118 grader, setter du ned hastigheten til lav og heller sukkeret i eggehviten i en tynn str√•le. Pr√łv √• hold sukkeret helt ute i kanten, slik at du du unng√•r √• treffe vispen. Pisk p√• medium/h√ły hastighet til blandingen er litt over romtemperatur (ca. 5 min).

    3

    Imens den italienske marengsen piskes, blander du mandelmel, krydder og melis i en sikt og sikter det i en bolle. Tilsett resten av eggehviten (55 g) og bland godt.

    4

    Dersom du vil farge makronene, s√• tilsetter du gel√©farge i mandelmelblandingen. √ėnsker du en kraftigere farge, tilsetter du ogs√• litt farge i marengsen f√łr den er ferdigpisket.

    5

    R√łr inn 1/3 av marengsen i mandelmelblandingen. Ha resten av marengsen i bollen og vend den inn. Dersom du har en tykk r√łre, m√• du n√• sl√• ut litt luft slik at blandingen flyter litt utover. Jo mer du r√łrer, jo tynnere blir r√łren. Du kan teste blandingen ved √• holde slikkepotten opp. Da skal r√łren falle av med noen mellomrom.

    6

    Ha r√łren i en spr√łytepose med rund tip og spr√łyt ut makroner p√• et stekebrett med makronmatte eller bakepapir.
    La makronene f√• tid til √• jevne seg ut. Dunk ogs√• brettet i kj√łkkenbenken slik at eventuelle luftbobler sprekker.

    7

    Stek makronene midt i ovn p√• 130 grader varmluft i 13 minutter. Skru ned temperaturen til 110 grader og stek videre i 2 min. Avkj√łl makronene helt f√łr du tar dem av matten/papiret.

    Makronfyll

    8

    Bland sjokolade og fl√łte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett sm√łr. Tilsett de ulike krydderne, bland sammen og sett til avkj√łling.

    9

    N√•r kremen er blitt kald, pisker du den opp med en stavmikser og har over i en spr√łytepose. Spr√łyt ut mengde tilsvarende 1/2-1 ts p√• halvparten av makronene, og press sammen med en makrontopp.

    0 comment
    1

    You may also like

    Leave a Comment