Hovedrett

Viltgryte

Høstens mørke og kalde dager kryper sakte, men sikkert innpå, og da er det passende med en varmende og smakfull viltgryte! Viltkjøttet kan naturligvis byttes ut med storfe dersom det er det man har tilgjengelig. Denne er så god at den fint kan serveres til både hverdag og fest!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Ingen

Arbeidstid: 1,5 t

Total tid: 1,5 t

Viltgryte

    Ingredienser

    Viltgryte

    • 800 grytekjøtt av vilt
    • 500 g variert sopp
    • 4 store sjalottløk
    • 3 dl rødvin
    • 3 dl viltkraft
    • 2 dl fløte
    • 2 ss rømme
    • 2 ss ripsgele
    • 4 skiver brunost
    • 1 ts knust einebær
    • 1 kvast timian
    • Salt og pepper
    • Smør

    Sellerirot- og eplepuré

    • 500 g sellerirot
    • 2 epler
    • 2 dl melk
    • 2 dl fløte
    • 2 ss smør

    Tilbehør

    • Rosenkål
    • Smør
    • Tyttebærsyltetøy

    Fremgangsmåte

    Viltgryte

    1

    Del opp kjøttet i grove biter. Del soppen i store biter og skjær løken i skiver.

    2

    Start med å brune kjøttet i en varm stekepanne med smør og en liten dæsj olje. Brun kjøttet i flere omganger og ha det over i en gryte. Stek løk og sopp i samme panne. Ha alt i gryten.

    3

    Kok deretter ut stekepannen med rødvin og ha den over i gryten. Ha i fløte, kraft, knust einebær og timian. La gryten småkoke i en halvtime – time, alt avhengig av type kjøtt du har oppi, samt størrelsen på bitene. Rør inn rømme, ripsgele og brunost rett før servering. Smak til med salt og pepper.

    Sellerirot- og eplepuré

    4

    Skrell eplene og selleriroten og skjær de i biter. Kok det i fløte- og melkeblanding til det er mørt. Ha blandingen i en blender og kjør til den er glatt. Smak til med smør og salt.

    Tilbehør

    5

    Ha en god klatt smør i en kjele og tilsett rosenkål. Damp/stek til rosenkålen er myk. Smak til med salt.

    6

    Server gryten med tyttebærsyltetøy eller gjerne en kombinasjon av ferske og rørte tyttebær.

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *