Bakst

Fireball-cupcakes

Nå i påska er det perfekt å ha noe utenom det vanlige å kunne tilby i solveggen, og da er disse fireball-cupcakesene helt idelle! Lag disse i kveld og server i solsteika i morgen! De er supersaftige og smaker nydelig med et solid hint av den krydrete fireballen.

Antall cupcakes: 14

Anbefalt ekstrautstyr:
Kjøkkenmaskin

Arbeidstid: 30 min

Total tid: 1 t

Fireball-cupcakes

    Ingredienser

    Buttermilk

    • 120 ml melk
    • 1 ss ferskpresset sitronsaft

    Cupcakes

    • 160 g mel
    • 210 g sukker
    • 1 ½ ts bakepulver
    • ½ ts salt
    • 120 ml buttermilk
    • 60 ml raps- eller solsikkeolje
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 stort egg
    • 1 ½ ts kanel
    • 120 ml fireball
    • 12 ts fireball for dynking

    Frosting

    • 220 g romtemperert smør
    • 440 g melis
    • ¼ ts salt
    • 1 ss fireball
    • 1 ts vaniljesukker
    • ½ ts kanel
    • Evt. gul og oransje gelefarge

    Fremgangsmåte

    1

    Forvarm ovnen til 175°C og legg muffinsformer i muffinsbrett.

    2

    Lag buttermilk ved å ha melk i en bolle, ha oppi sitronsaften og rør sammen. La dette stå i 10-15 min på kjøkkenbenken til melken har tyknet litt og blitt klumpete. Da er den klar til bruk.

    3

    Bland sammen mel, sukker, kanel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Ha så i buttermilken og bland forsiktig sammen til deigen akkurat har samlet seg. Tilsett fireball og olje og kjør i maskin til du har en jevn deig. Ha så i egget og kjør et par minutter så egget er godt blandet inn.

    4

    Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek midt i ovnen i 17 min eller til en kakepinne kommer ut ren. La muffinsene kjøle seg helt ned før du stikker hull i dem med en tannpirker. Hell deretter 1 ts med fireball over hver muffins.

    5

    Imens muffinsene steker og kjøler seg ned, lager du frostingen. Pisk smøret i kjøkkenmaskin med K-visp på medium hastighet i 30 sekunder. Tilsett ¼ av melisen av gangen og ha I fireballen etter to runder med melis. Når dette er godt blandet, ha i vaniljen og saltet og pisk på medium-lav hastighet til ønsket konsistens er oppnådd. Hvis frostingen er for tykk, tilsetter du fireball (1 ts av gangen) til du er fornøyd.

    6

    Farg halvparten av frostingen gul, ¼ oransje og la siste ¼ være ufarget. Ha hver av frostingene i en sprøytepose med stjernetupp og sprøyt ut roser av hver farge på cupcaken.

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *