Bakst,  Dessert

Pavlova

Pavlova er å finne i de fleste selskaper på 17.mai, og det er jo ikke uten grunn! Den er utrolig allsidig og kan toppes med det aller meste.

Denne oppskriften er relativt klassisk, men jeg har farget selve marengsbunnen i rødt, hvitt og blått. I tillegg har jeg lemon curd i kremen slik at du får en pavlova som blir friskere!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Det fine er også at plommene du sitter igjen med fra pavlovaen kan du bruke i vaniljekremen, og det er selvfølgelig helt lov å bruke ferdig vaniljekrem også!

Ingredienser
4 eggehviter
250 g sukker, gjerne finkornet
1 klype salt
2 ts maisenna
1 ts hvitvinseddik
Geléfarger, ved ønske⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Vaniljekrem
4 eggeplommer
4 dl melk
1/2 dl sukker
2 ss maisenna
1 vaniljestang⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

3 dl fløte
2 dl lemon curd
Bær/frukt etter eget ønske (f.eks. jordbær, blåbær, bringebær, bjørnebær, rips, physalis, pasjonsfrukt, kiwi)
Basilikum⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene med salt skummende i en stålbolle. Tilsett så sukkeret gradvis. Pisk til marengsen er blank og myk, og sukkeret er oppløst. Ha i maisenna og eddik og vend dette inn. Det gjør marengsen seigere. Hvis du ønsker deler du marengsen i tre og farger med ønskede farger. Ha marengsen på et bakepapir og smør den ut til 2,5 cm høyde. Stek i 1,5 time nederst i ovnen på 120 grader. Skru av og la den avkjøles i ovnen.

Visp sammen eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Spe med melk og rør ut maisennaen i blandingen. Varm opp under konstant omrøring på middels varme. Bruk en visp eller en slikkepott. Den skal begynne å tykne, men må ikke koke. Avkjøl med plastfolie over for å unngå snerk.

Pisk fløten til krem. Pisk vaniljekremen slik at den blir glatt. Vend inn kremen og lemon curd (hvis du ønsker). Fordel utover pavlovabunnen. Topp med masse friske bær og gjerne litt basilikum. Det løfter smaken!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *